Kamp 2018 “Boerderij”

Kamp 2018    "Boerderij"

14 15 16 september 2018
Volleybalkamp Rosstars,
“ Op de Boerderij”

Op vrijdag avond begon het feest! De  eerste enthousiastelingen kwamen al op tijd bij Boerderij Heesink aan.
Al snel volgde de rest ook.
Een slaapplek werd gevonden, een eigen plekje gemaakt en ‘t was meteen gezellig.

Het thema van dit kamp was  ‘De Boerderij’. En er  kwam een echte boerin bij ons langs om ons te vertellen dat ze graag een appeltaart wilde gaan bakken maar dat ze het recept kwijt was.  Ze had  daarom ook geen ingrediënten.
De opdracht voor ons was om met behulp van opdrachten en activiteiten, dit weekend, alle ingrediënten te verzamelen, zodat ze toch nog een appeltaart kon bakken voor ons.

Dus, op naar het bos om daar door middel van een smokkel/ ruilspel alvast de kaneel, suiker, boter (oké, die lag per ongeluk nog in de koelkast), rozijnen, enzovoort bij elkaar te verzamelen.
Een rauw ei kregen we meteen al mee. Helaas had niet iedereen dat in de gaten zodat het ei van een van ons al snel een mooie smeerboel veroorzaakte :-). Toen alles verzameld was, kwamen we terug naar de boerderij. Daar stond de boeren tapas al voor ons klaar.
En verder…. Laten we het er op houden dat het nog heeel lang heeel gezellig was!!
De heren die ons hadden geholpen bij dit spel hebben waren het daar helemaal mee eens! (kunnen we volgend jaar weer op jullie rekenen jongens?) Nadeel was dat de nacht dus best kort was.

De volgende ochtend was het dus al weer vroeg dag. Het ontbijt buffetje werd klaar gezet, (met heerlijk brood van Karel!!) waarna de tweede groep om 10.00 uur ook arriveerde.
Ook zij hadden al snel een plek gevonden. De bedden werden opgemaakt, pyjama’s klaargelegd dan nog even een knuffel voor papa en mama.
We hadden een jarige in ons midden! Zilver werd 9 jaar. Tijd om haar stoel te versieren, een liedje voor haar te zingen en om een cadeautje te geven.

Al snel daarna kwam de boerin om ook de tweede groep welkom te heten. Ze wilde ook graag de verzamelde ingrediënten meenemen. Dit stond al voor haar klaar in de mand. Ze was er blij mee, maar helaas miste ze het belangrijkste ingrediënt: De appels!
Daar lag weer een taakje voor ons. Maar voordat we ons daarmee bezig gingen houden, hadden we eerst nog iets anders te doen.
We werden in 2 groepen verdeeld. De ene groep ging van een lege fles een vogelverschrikker maken, de andere groep ging een spel doen. Nadat we tussen de middag een lekker broodje knakworst hadden gegeten, gingen we daarna van groep wisselen.
Wat waren ze allemaal creatief en enthousiast!! Er zijn echt heel mooie dingen gemaakt en ook bij het spel was iedereen erg fanatiek.

Iedereen vermaakte zich tussendoor ook prima. Oud en jong samen, alles door elkaar. Samen kletsen, spelen met de bal, lopen op de ‘klompenskies’, chillen op de bedden.

Om 14.30 kwam Ton met de grote bus. Dat is altijd feest, maakt niet uit waar we naar toe zouden gaan! Wij gingen naar het maisdoolhof. De kinderen gingen in groepjes naar binnen en de bedoeling was dat ze daar de appels zouden vinden. En wat denk je…. Onze volleyballers kunnen meer als volleyballen alleen: Ze kunnen ook prima spoorzoeken! Boven in de uitkijktoren kreeg iedereen een heerlijke appel.  Die hadden we gekregen  van Oold Bleank. Om eerlijk te zijn, hebben ze de appeltaart niet gehaald: Te lekker, dus onderweg zijn ze snel opgegeten.

‘s Avonds hebben we pannenkoeken gegeten met appel, banaan, pasta, jam, poedersuiker en stroop.
Het toetje, marshmallows tussen 2 biscuitjes, maakten de kinderen zelf bij het kampvuur dat we intussen aangestoken hadden. De omgeving werkte goed mee met ons thema want terwijl we daar zaten haalde de boer de koeien op om ze te melken. Een mooi gezicht, sommige koeien waren bijna net zo nieuwsgierig  naar ons, als wij naar hen!
We kregen de opdracht een limerick te maken. Ieder groepje kreeg daarvoor een onderwerp waarover het moest gaan. Makkelijk was het niet, maar met een beetje hulp hadden we toch 10 prachtige limericks die samen het hele verhaal van het kamp vertelden.
De boerin, ik zou het bijna vergeten, kwam natuurlijk om  de appels te halen…. Oeps… die waren al op. Ergens heeft ze er toch een paar vandaan weten te halen, want die appeltaart, die moest er komen!

Na het kampvuur stond binnen alles klaar voor een avondje ‘Just Dance’. Een paar kinderen hadden nog iets ingestudeerd voor een (toen maar snel geïmproviseerde) bonte avond. Erg leuk!
En toen…. Eindelijk….  Werd het smikkelbuffet klaargezet. Echt, de (enorme) tafel was bijna te klein, wat hadden we veel lekkere dingen! Om te zorgen dat het leuk zou blijven, mocht iedereen 3 keer langs lopen en er elke keer 3 dingen af mocht pakken.
(want, in de eigen tassen, je verwacht het niet… zit zeker nog zo’n smikkelbuffet 🙂 )

De meesten van ons hadden niet alleen het smikkelbuffet, maar ook de knollen op! Een paar (kleine) ‘diehards’ dansten nog een paar nummers terwijl de rest naar boven ging. Al dan niet om de pyjama’s aan te doen.
Het was nog lang onrustig maar (veel) minder lang als de avond er voor.

Op zondagmorgen zo rond een uurtje of 7.00 uur, werd Fien gewekt door haar kamergenootjes; ze zongen een verjaardagsliedje voor haar want ook zij was jarig op kamp, 7 jaar werd zij!
Daarna gingen deze dames snel aan de slag om alles op te ruimen.
De oudere meiden lagen toen nog op een oor! Het duurde ietsje langer maar ook zij hadden alles snel opgeruimd.
Na het ontbijt hebben we samen voor Fien gezongen, en ook zij kreeg een cadeautje natuurlijk.
Dan was het tijd voor een heel actief spel. Nummers opzoeken, opdracht beantwoorden, letters opschrijven, daarmee puzzelen en het antwoord opschrijven. En alles ging over de boerderij. Super enthousiaste kids, zelfs op zondagochtend!!
Het was prachtig weer dus er kon nog volop buiten gespeeld worden en dat deden we dus tot onze vaders en moeders, broertjes en zusjes ons weer kwamen ophalen. Hoewel het kamp erg leuk was, waren we toch ook wel heel blij dat we hen weer zagen.
En wat denk je…. De boerin kwam ook nog langs. Ze had appeltaart meegenomen en nodigde iedereen uit om een stukje te nemen. Heel lekker!!
Wij hebben toen onze limericks laten horen en gingen (heel) moe en blij, weer lekker naar huis toe.

We kijken alweer uit naar volgend jaar!!

We willen iedereen die ons geholpen of  gesponsord heeft heel erg bedanken!
Heren 3, Annemiek/ ATR,  Nicole, Karel Olde Keizer, Ton Schellings, en Jos en Margriet #fruitboerderij Oold Bleank:  Dank!!

Groeten, namens allemaal:

Mirjam, Monique, Ilse, Saskia, Anouk, Jolanda, Esther, Kitty, Marielle

 

Foto’s hieronder:
https://myalbum.com/album/Z0nkoRBB27Cc

Article written by Anouk Hermelink