Historie

De oprichtingsdatum is 22 december 1982.

Uit een enquête van de dorpsraad was gebleken dat er behoefte bestond aan een volleybalclub in Rossum. De dorpsraad brengt vervolgens een groep enthousiaste mensen bij elkaar om iets op poten te zetten. Uit deze groep van 36 personen wordt een zeskoppig voorlopig bestuur gekozen die de verdere organisatie ter hand neemt. Op 18 november 1982 hebben zich elf mensen officieel als lid aangemeld.
Bij de oprichting staan 56 leden ingeschreven. Tijdens de oprichtingsvergadering is precies de helft van deze leden aanwezig.
Het voorlopige bestuur wordt omgezet in het definitieve bestuur. De clubkleuren en naam worden vastgelegd. De contributie wordt vastgesteld op 2 gulden voor de junioren en 3 gulden voor senioren per keer deelnemen aan de training.
In het eerste jaar wordt alleen getraind en aan toernooien meegedaan. Jong en oud trainden samen op de vrijdagavond laat en zaterdag morgen vroeg in het gymzaaltje van de basisschool ‘de Kerkewei’ in Rossum. De rest van de week was de zaal reeds verhuurd. Het volleybalnet hadden we in bruikleen.
De allereerste officiële wedstrijd van de Rosstars wordt gespeeld door Dames 1 op 8-10-1983. Helaas ging die verloren met 1-3. De eerste winst trouwens dateert van 29-10-1983. In het seizoen ’83/’84 hebben we één nevoboteam dames.

Daarna gaat het snel!
In het daarop volgende seizoen zijn er vijf teams: twee damesteams in de Nevobo-competitie, twee in de recreatie competitie en één herenteam dat ook recreatief speelt.
In dat jaar wordt ook het logo van de vereniging ontworpen. Er wordt een sponsor gevonden voor de vereniging. Nu wordt het mogelijk clubshirts aan te schaffen.
Successen
Onze eerste groep mini’s, die in 1985 zijn gestart, was een erg succesvolle lichting waaruit dan ook het grootste talent uit Rossum, Elles Leferink, naar voren kwam.
Deze lichting heeft vele successen behaald, waarbij 2 x nationaal kampioen, in 1991 en 1993, bij de gesloten clubkampioenschappen voor de C- resp. B-jeugd.
In 1993 werd dit kampioenschap voor de regionale kampioenen van de competitie zelfs zonder Elles behaald; zij was inmiddels naar SetUp vertrokken. Haar verdere loopbaan is alom bekend, na een aantal jaren Pollux heeft ze nog in Italië en Ulm gespeeld. Haar volleybalcarriere heeft ze afgesloten bij Longa ’59 uit Lichtenvoorde. Op dit moment is ze daar assistent-trainer.